Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Kintsugi: Μια αληθινή ιστορία από τους samurai για την σημασία της αναγέννησης στη ζωή μας!


Τον 15ο αιώνα ένας Ιάπωνας ο Samurai Ashikaga Yoshimasa έσπασε κατά λάθος την κούπα που έπινε τσάι. Επειδή όμως επειδή η κούπα αυτή ήταν σημαντική για εκείνον αλλά είχε παρασκευαστεί στην Κίνα έδωσε εντολή και την έστειλαν στην Κίνα για επισκευή.

Στην Κίνα λοιπόν αποφάσισαν να ενώσουν τα κομμάτια αλλά για να μη φαίνονται οι ρωγμές από την ένωση των σπασμένων κομματιών με σκόνη από χρυσό. Πραγματικό χρυσό. Έτσι η κούπα που δεν είχε και ιδιαίτερη αξία, ξαφνικά απέκτησε πολύ μεγάλη αξία χάρη στο υλικό που χρησιμοποήσαν οι τεχνίτες για να ενώσουν τα κομμάτια της σπασμένης κούπας.

Η τεχνική αυτή ονομάστηκε Kintsugi οπού Kin σημαίνει χρυσός και Tsugi ενώνω. Αν λοιπόν δεν είχε σπάσει κατά λάθος την κούπα του ο samurai και αν δεν την είχε στείλει την κούπα του πίσω στην Κίνα να την διορθώσου, αντί να την πετάξει και αν οι τεχνίτες δεν είχαν σκεφτεί να την επισκευάσουν με χρυσό, η αξία της κούπας δεν θα είχε αυξηθεί αλλά θα ήταν μια ακόμα χωρίς ιδιαίτερη αξία σπασμένη κούπα. Το δίδαγμα λοιπόν από αυτή την πραγματική ιστορία είναι ότι: Ακόμα κι αν χαλάσει κάτι, ακόμα κι αν κάτι δεν πάει όπως το θέλουμε και να νομίσουμε ότι όλα έχουν καταστραφεί, μπορεί να γίνει κάτι ανά πάσα στιγμή και αυτό που νομίζαμε για καταστροφή να μας ανοίξει έναν νέο δρόμο που ούτε καν είχαμε φανταστεί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου