Συνταγές

Αμυγδαλωτά



Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα (ασπρισμένα)
3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 φλυτζάνια ανθόνερο (είναι απαραίτητο για να δώσει τη χαρακτηριστική τους γεύση)
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, το σιμιγδάλι, το λεμόνι και το ένα φλυτζάνι ανθόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ. Αφού γίνουν μια ζύμη τα πλάθουμε σε αχλαδάκια (όπως στην εικόνα) ή σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (γύρω στους 160 βαθμούς δηλαδή) μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα ραντίζουμε με το δεύτερο φλυτζάνι ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!!


Φανουρόπιτα



Υλικά:

1 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζάνι νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι καρύδια
κανέλλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και την κανέλλα. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Σταματάμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε την πίτα στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Τη συγκεκριμένη φανουρόπιτα τη φτιάχνω πάνω από 10 χρόνια και πετυχαίνει πάντα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα πριν το βάλετε στο ταψί αλλά ούτε πολύ νερουλό. Αναλόγως προσθέστε ή αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού.

Φτιάξτε σπιτικό Frozen Yogurt



Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός τι θα λέγατε για ένα σπιτικό Frozen Yogurt; Ένα γλύκισμα που και έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά αλλά και θα μας δροσίσει....!!!

Υλικά:

300 γραμμάρια φρούτα (όχι ζουμερά, προτιμήστε φράουλες ή μπανάνες)
100 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή cottage
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (δε μας νοιάζουν τα λιπαρά, μπορεί να είναι και με 2%)
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφού πολτοποιήσουμε τα φρούτα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και τα υπόλοιπα υλικά. Να χτυπάμε έτσι ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Μετά μπορούμε ή να το μοιράσουμε απευθείας σε ατομικά φορμάκια ή να το βάλουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη για μία ώρα τουλάχιστον. Αμέσως μετά το σερβίρουμε.

Μπορούμε να το γαρνίρουμε με φρούτα, σιρόπι ή ξηρούς καρπούς.

Τη γλύκα του να έχουμε!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου