Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Σουφλέ Πατάτας


Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για το μεσημεριανό μας τραπέζι.


Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 φέτες ζαμπόν
3 λουκάνικα μικρά (όποιο είδος προτιμάτε)
600 γραμμάρια κίτρινα τυριά ανάμεικτα για τη γέμιση
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί για το επάνω μέρος
2 αυγά


Εκτέλεση:

Αφού βράσουμε καλά τις πατάτες τις λιώνουμε και τις κάνουμε πουρέ όσο είναι ακόμα ζεστές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ με τα τυριά της γέμισης, το ζαμπόν, τα λουκάνικα και τα αυγά. Μόλις το μείγμα ανακατευτεί καλά το στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το κίτρινο τυρί που έχουμε κρατήσει για το επάνω μέρος του σουφλέ μας. Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς έως ότου το τυρί που είναι στο πάνω μέρος πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να τραβήξει για λίγο για να μη μας διαλυθεί και το σερβίρουμε χλιαρό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου