Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγή για Κανταΐφι



Ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων και ιδιαίτερα τώρα στις γιορτές είναι το Κανταΐφι. Σε αντίθεση με ότι νομίζουν οι περισσότεροι είναι σχετικά απλό στην παρασκευή του. Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε το φτιάξουμε.


Υλικά:
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
4 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1 κιλό κανταΐφι

Υλικά για το σιρόπι:
φλούδα λεμονιού
7 φλυτζάνια ζάχαρη
5 φλυτζάνια νερό


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, τα καρύδια, την κανέλα. Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ξαίνουμε για να αφρατέψει. Αμέσως μετά βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω το μισό από το κανταΐφι και το ραντίζουμε με λίγο από το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει. Από πάνω βάζουμε την γέμιση και μετά πάνω από αυτή το υπόλοιπο φύλλο. Αμέσως μετά το τυλίγουμε σε ένα μεγάλο ρολό ή σε μικρότερα ρολά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί και όσο περιμένουμε να κρυώσει ξεκινάμε και φτιάχνουμε στο σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.Τα αφήνουμε να βράσουν. Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε το κρύο κανταΐφι. Το αφήνουμε όση περισσότερη ώρα μπορούμε για να ρουφήξει το κανταΐφι το σιρόπι και σερβίρουμε.


Καλή Επιτυχία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου