Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Λουκουμάδες


Ένα από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά ειδικά μετά το μεσημεριανό φαγητό είναι οι λουκουμάδες. Ελάτε να τους φτιάξουμε μαζί με μια εύκολη συνταγή και λίγα υλικά.



Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
50 γραμμάρια ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

μέλι
ξηροί καρποί (κατά προτίμηση)
κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα σκοτώσει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσουν οι λουκουμάδες. Η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι τέτοια που ίσα - ίσα να την αντέχει το δάχτυλό μας. Προσθέτουμε την μαγιά στο μείγμα με το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός σαν κουρκούτι. Για να το πετύχουμε αυτό προσθέτουμε σιγά - σιγά όσο ανακατεύουμε χλιαρό νερό περίπου 1 φλυτζάνι ή και περισσότερο αν χρειαστεί. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο σε ένα ζεστό μέρος. Μόλις φουσκώσει σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα βάζουμε αρκετό λάδι και αφού κάψει πιάνουμε από τη ζύμη κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Δεν βάζουμε πολλούς κάθε φορά για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Μόλις δούμε να έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς και τους περιχύνουμε με μέλι, ξηρούς καρπούς (προαιρετικά) και κανέλα. Εναλλακτικά αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε και ένα οποιοδήποτε άλλο σιρόπι έχουμε, ακόμα και από γλυκό του κουταλιού.


Καλή επιτυχία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου