Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η ευλογία του να είσαι νονός



Το να είσαι νονός ή νονά είναι μεγάλη ευλογία. Σε έχει ευλογήσει ο Θεός να έχεις ένα παιδί που μπορεί να μην έχεις γεννήσει αλλά είναι παιδί σου.


Δένεσαι με ένα παιδί με κάτι παραπάνω από το αίμα. Δένεσαι μαζί του με την ευλογία του Θεού. Γίνεσαι πνευματικός γονιός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεσαι κοντά του περισσότερο ψυχικά παρά υλικά. Το να είσαι νονός δεν είναι τα δώρα που θα κάνεις κατά καιρούς στο παιδί αλλά κυρίως το πως θα σταθείς δίπλα του όταν θα μεγαλώνει. Είσαι εκείνος ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την πνευματική του ανάπτυξη και την επαφή του με τον Θεό.

Είσαι εκείνος ο άνθρωπος στον οποίο θα μπορεί να τρέχει ότι κι αν συμβεί από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο για να τον συμβουλευτεί. Είσαι εκείνη η μητρική ή πατρική αγκαλιά που μπορεί να μη το γέννησε αλλά το αγάπησε και το αγαπά τόσο πολύ που το έκανε παιδί της.

Ας μη ξεχνάμε ότι ένα ζευγάρι διαλέγει τον νονό του παιδιού του βλέποντας κυρίως τα ψυχικά χαρίσματα του ανθρώπου αυτού. Η παράδοση λέει ότι το παιδί παίρνει χαρακτηριστικά από τον νονό του. Κι αυτό είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει άμεση σχέση με την ανατροφή του παιδιού και με την ψυχική του διάπλαση.

Σίγουρα τα δώρα που κάνει ένας νονός στο παιδί έχουν κι αυτά τη σημασία τους αλλά το μεγαλύτερο δώρο είναι η αγάπη και η ασφάλεια που θα του δώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου