Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Κιμαδόπιτα



Πιστεύετε ότι η κιμαδόπιτα είναι ένα δύσκολο φαγητό; Πάμε λοιπόν να καταρρίψουμε αυτό τον μύθο και να φτιάξουμε μια γευστικότατη αλλά και εύκολη κιμαδόπιτα.



Υλικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χοντρό φύλλο
1 κιλό κρεμμύδια
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
λίγη κανέλα
λίγο νερό για τον κιμά
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Αφού μαραθούν βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν. Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτουμε, το κύμινο, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει μέχρι να ρουφήξει όλα της τα υγρά. Δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά όταν την βάλουμε στην πίτα για να μην υγρανθούν τα φύλλα. Σε ένα ταψί βάζουμε τα μισά φύλα τα οποία τα έχουμε όλα λαδώσει. Βάζουμε την γέμιση του κιμά και μετά λαδώνουμε και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Αφού χαράξουμε την πίτα μας την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω - κάτω) στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να τραγανίσει το φύλλο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου