Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πάστα Φλώρα


Ένα αγαπημένο γλυκό με το οποίο μπορούμε να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας.



Υλικά:

3 φλυτζάνια φαρίνα
200 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1,5 φλυτζάνι μαρμελάδα της επιλογής σας (προτιμήστε βερίκοκο ή ροδάκινο)


Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τα ζυμώνουμε έως ότου φτιάξουμε μια τριφτή ζύμη. Μόλις το πετύχουμε βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και λίγο από το νερό και ζυμώνουμε. Μόλις δούμε ότι η ζύμη δεν κολλάει πια στα τοιχώματα του σκεύους που τη ζυμώνουμε και στα χέρια μας  είναι έτοιμη. Την χωρίζουμε σε δύο μπάλες και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.  Αφού ξεκουραστεί με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας ανοίγουμε και τις δύο μπάλες της ζύμης (η μια που θα μπει σαν βάση θα είναι λίγο πιο μεγάλη από το ταψί) το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Την άλλη ζύμη την κόβουμε σε λωρίδες για να την βάλουμε στο επάνω μέρος. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί. Βάζουμε την μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη και την στρώνουμε με ένα μαχαιράκι για να είναι παντού ισόποση. Βάζουμε τις λωρίδες της ζύμης επάνω από την μαρμελάδα σε έτσι ώστε να μοιάζουν σαν δίχτυ όπως στην εικόνα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το γλυκό στον φούρνο και το ψήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει (για να μη τρέξει η μαρμελάδα όταν κόψουμε τα κομμάτια) και την σερβίρουμε.

Καλή και γλυκιά επιτυχία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου