Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Φανουρόπιτα



Σήμερα είναι η μέρα που όλοι φτιάχνουμε μια φανουρόπιτα. Και εδώ είναι η συνταγή της.

Υλικά:

1 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζάνι νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλυτζάνι καρύδια
κανέλλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό και την κανέλλα. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Σταματάμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε την πίτα στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Τη συγκεκριμένη φανουρόπιτα τη φτιάχνω πάνω από 10 χρόνια και πετυχαίνει πάντα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα πριν το βάλετε στο ταψί αλλά ούτε πολύ νερουλό. Αναλόγως προσθέστε ή αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου