Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Πατατοκροκέτες


Αγαπημένος μεζές όλων μας τώρα το καλοκαίρι και όχι μόνο. Είναι εύκολες και γρήγορες.



Υλικά:

8 πατάτες
1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί (ένα τυρί που λιώνει)
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε και τις κάνουμε πουρέ. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τις λιωμένες πατάτες, τα αυγά, το τυρί, το αλάτι (βάζουμε ελάχιστο γιατί θα μπει και το τυρί που ήδη έχει το δικό του) και το πιπέρι. Αμέσως μετά ρίχνουμε ελάχιστο από το λάδι και ανακατεύουμε πάλι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε τις κροκέτες σε ότι σχήμα θέλουμε (όχι πολύ μεγάλες). Εν τω μεταξύ βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου