Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αμυγδαλωτά



Τα αμυγδαλωτά είναι ένα από τα πιο εύκολα, ελαφριά και αγαπημένα γλυκά. Εδώ λοιπόν είναι η συνταγή.



Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα (ασπρισμένα)
3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 φλυτζάνια ανθόνερο (είναι απαραίτητο για να δώσει τη χαρακτηριστική τους γεύση)
ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, το σιμιγδάλι, το λεμόνι και το ένα φλυτζάνι ανθόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ. Αφού γίνουν μια ζύμη τα πλάθουμε σε αχλαδάκια (όπως στην εικόνα) ή σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (γύρω στους 160 βαθμούς δηλαδή) μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα ραντίζουμε με το δεύτερο φλυτζάνι ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου